Özak işçilerinin aylarca süren direnişini ve taleplerini hiçe sayan Levi’s’ı teşhir ediyoruz

LEVİ’S’ SÖZÜNÜ TUTMADI

İŞÇİ VE SENDİKA DÜŞMANI ÖZAK TEKSTİL’LE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Marka işçilerin işe iade edilmesi, işçilerin sendika seçme hakkının tanınması taleplerimizin Özak Tekstil işvereni tarafından kabul edilmesi için sorumluluk alacağına, aksi takdirde Özak ile olan ilişkilerini tamamen keseceklerine dair taahhütte bulunmuştur. Ancak dört ayı aşkın geçen süre  sonunda Levi’s’ın Özak ile ilişkilerine devam etme kararını açıkça deklare ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

İşten atılan işçilerin işe iade edilmediği, işçilere uygulanan kara liste uygulamasının hala devam ettiği, birçoğunun işsiz olduğu, kalanının da güvencesiz çalışma koşullarına mahkum edildiği apaçık ortadayken; işçilerin maruz kaldığı hak ihlalleri giderilmemiş, fabrikadaki üyemiz işçiler sendikadan istifa etmeye zorlanmışken sözde işçi haklarına duyarlı markanın bu durumu göz ardı etmesini kabul etmiyoruz.

Levi’s’a uluslararası sorumluluklarını hatırlatarak; Özak işçilerinin yaşadıkları hak ihlallerini gidermeleri için harekete geçmeye, işçilerin işe iadesi, sendika seçme haklarının tanınması, işsiz geçen sürelerin ücretlerinin ödenmesi, işe alınmayan ya da dönmek istemeyen işçilere sendikal tazminat ödenmesi için adım atmaya, aksi takdirde taahhüt edildiği şekilde Özak Tekstil/Kübrateks ile ilişkilerini kesmeye çağırıyoruz.

Onurlu bir yaşam için direnen işçilerin haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu sebeple uluslararası duyarlı kamuoyunu, dost kurumları, sendikaları bu konuda destek olmaya, Levi’s’ın bu işçi düşmanı tutumunu protesto etmeye ve mağazaları önünde eylem yapmaya davet ediyoruz.

Dayanışmayla.

Birleşik Tekstil Dokuma Ve Deri İşçileri Sendikası

BİRTEK-SEN

Copyright © BİRTEK-SEN 2024

Bu internet sitesi Friedrich-Ebert-Stiftung Vakfı Türkiye Temsilciliği katkılarıyla hazırlanmıştır.